Znak V

Dlaczego Znak V ?

Znak V to gwarancja szczegółowego sprawdzenia produktów przez takich fachowców jak: technolodzy żywienia, chemicy, dietetycy, farmaceuci, producenci kosmetyków i oczywiście wyjątkowo dociekliwych wegan 🙂

Najważniejsze cechy Znaku V

Wysoka rozpoznawalność przez grupę docelową

Wysoka innowacyjność

Dla producenta - 1,5 cm2 na etykiecie

Dla wegan - kilkukrotnie łatwiejsze i szybsze zakupy

Niskie koszty i prosta procedura

Dla Wegan

Dla wegan Znak V to pieczęć Fundacji, który daje im pewność, że mają w ręku produkt zgodny z ich wartościami, ideami i zasadami.

Dla Producentów

Dla producentów, twórców i kreatorów produktów Znak V to symbol, dzięki któremu mogą pokazać, że ich produkty nie powstają kosztem cierpienia ani wyzysku zwierząt.

Znak V to praktyczny drogowskaz dla wegan – pokazuje na sklepowej półce produkty warte naszej uwagi

Znak V to bardzo dobry wyróżnik dla nieoczywistych produktów wegańskich czyli takich które od zawsze występowały jako produkty odzwierzęce, np. jogurty, sery, majonezy…

Znak V to pełna wiarygodność produktu, który został sprawdzony przez fachowców (zawodowców oraz samych wegan) i pewność dla producenta że nie wprowadza konsumentów w błąd i prawidłowo znakuje swoje produkty

Sklepy, hurtownie, kupcy wprowadzając do swojej oferty produkty wegańskie często wymagają dokumentu potwierdzającego ten fakt, bo często stwierdzenie producenta nie jest wystarczająco wiarygodne

Polski symbol, polska fundacja, polskie zwierzęta, polski rynek

Prosta i łatwa procedura otrzymania certyfikatu

Znak V to rekomendacja najbardziej znanej Fundacji Viva, broniącej od wielu lat praw zwierząt

Zacznij z nami zmieniać świat na lepsze już dziś.

Zapraszamy wszystkich producentów, dystrybutorów i usługodawców do oznaczania swoich produktów Znakiem „V”, który pozwala konsumentom szybko rozpoznać na półce sklepowej produkt, spełniający ich oczekiwania, bez konieczności szczegółowej analizy składu produktu.

Blog

Skorzystaj z naszej wiedzy eksperckiej.

stek grill mięso pieczeń

Dlaczego jemy steki? O przyczynach mięsożerności

Dlaczego ludzie jedzą mięso? czy to z powodu genów, czy to marketing potężnego przemysłu mięsnego, czy może po prostu przyzwyczajenia i głęboka zakorzeniona symbolika macho? a może wszystko po trochu?

Testowanie produktów na zwierzętach

W Unii Europejskiej obowiązuje całkowity zakaz testowania produktów kosmetycznych na zwierzętach. Polskie prawo za złamanie tego zakazu przewiduje wysokie kary. (DZ.U. z dn. 29.11.2018, ustawa

Produkcja napojów i win

Przeciętnemu konsumentowi soków, napojów czy wina wydaje się, że w tego typu produktach nie może kryć się żadne zagrożenie a jednak. Proces technologiczny produkcji tego

Soja modyfikowana genetycznie – prawda czy fałsz

Soja jest od dawna uznawana przez dietetyków i lekarzy diabetologów za roślinę bogatą w składniki odżywcze, będącą jednocześnie wspaniałym źródłem białka. Soja zawiera wszystkie istotne dla zdrowia