Znak V

Znak V - Certyfikat dla produktów wegańskich

Zacznij z nami zmieniać świat na lepsze już dziś.​
Zdobądź swój certyfikat dla produktów wegańskich.

produkty wegańskie:

Zacznij z nami zmieniać świat na lepsze już dziś.

Znak V to symbol Fundacji Viva, którym oznaczane są produkty wegańskie, czyli takie, które:

Najważniejsze cechy Znaku V

Wysoka rozpoznawalność przez grupę docelową

Wysoka innowacyjność

Dla producenta - 1,5 cm2 na etykiecie

Dla wegan - kilkukrotnie łatwiejsze i szybsze zakupy

Niskie koszty i prosta procedura

Procedura uzyskania certyfikatu

Fundacja Viva wydaje certyfikaty dla pojedynczych produktów. Nie certyfikujemy marek lub całych firm. Produkty zgłaszane do weryfikacji są ocenianie na podstawie składu produktów. Produkt, który jest certyfikowany składa się z następujących elementów: nazwa handlowa (tak jak na opakowaniu na półce sklepowej) + skład produktu (dla art. spożywczych i innych) lub skład INCI (dla kosmetyków) + podmiot wprowadzający produkt do obrotu. Na tak określony produkt otrzymujecie Państwo certyfikat.

Kto za tym stoi?

Prowadzimy działalność charytatywną i edukacyjną w zakresie opieki i pomocy zwierzętom bezdomnym, porzuconym, okrutnie traktowanym. Propagujemy informacje na temat wegańskiego stylu życia i żywienia. Każdego dnia reagujemy w przypadkach znęcania się nad zwierzętami, prowadzimy sprawy w sądach przeciwko oprawcom zwierząt, szkolimy instytucje państwowe, lobbujemy, tworzymy prawo respektujące prawa zwierząt, prowadzimy kampanie i akcje informacyjne propagujące etyczne traktowanie zwierząt.

Blog

Skorzystaj z naszej wiedzy eksperckiej.

stek grill mięso pieczeń

Dlaczego jemy steki? O przyczynach mięsożerności

Dlaczego ludzie jedzą mięso? czy to z powodu genów, czy to marketing potężnego przemysłu mięsnego, czy może po prostu przyzwyczajenia i głęboka zakorzeniona symbolika macho? a może wszystko po trochu?

Produkcja napojów i win

Przeciętnemu konsumentowi soków, napojów czy wina wydaje się, że w tego typu produktach nie może kryć się żadne zagrożenie a jednak. Proces technologiczny produkcji tego

Soja modyfikowana genetycznie – prawda czy fałsz

Soja jest od dawna uznawana przez dietetyków i lekarzy diabetologów za roślinę bogatą w składniki odżywcze, będącą jednocześnie wspaniałym źródłem białka. Soja zawiera wszystkie istotne dla zdrowia

Instagram

obserwuj @fundacjaviva_znakv