Święta to wyjątkowy czas, który spędzamy z bliskimi przy stole zastawionym przysmakami. Wspólne celebrowanie posiłków to jeden z najważniejszych elementów Świąt. Tradycyjne świąteczne menu możemy w prosty sposób zmodyfikować i zorganizować pyszną wegęucztę.
Jak co roku w grudniu nasi wolontariusze zorganizowali w całej Polsce Vegilie. To wydarzenia na których smakujemy dania kuchni roślinnej w wersji świątecznej, dzielimy się przepisami i wiedzą. Na wydarzeniach pojawiły się osoby, które zmieniły lub zmieniają swoje nawyki żywieniowe w trosce o zwierzęta, naszą planetę i własne zdrowie, a także ci, którzy po prostu chcą urozmaicić swoje świąteczne menu.
Na stołach królowały pierogi, seleryby, śledzie z boczniaków, bakłażany po kaszubsku i tofurniki.
Vegilie odbyły się w Bydgoszczy, Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Wrocławiu i Warszawie.