Święta to wyjątkowy czas, który spędzamy z bliskimi przy stole zastawionym przysmakami. Wspólne celebrowanie posiłków to jeden z najważniejszych elementów Świąt. Tradycyjne świąteczne menu możemy w prosty sposób zmodyfikować i zorganizować pyszną wegęucztę.
Jak co roku w grudniu nasi wolontariusze zorganizowali w całej Polsce Vegilie. To wydarzenia na których smakujemy dania kuchni roślinnej w wersji świątecznej, dzielimy się przepisami i wiedzą. Na wydarzeniach pojawiły się osoby, które zmieniły lub zmieniają swoje nawyki żywieniowe w trosce o zwierzęta, naszą planetę i własne zdrowie, a także ci, którzy po prostu chcą urozmaicić swoje świąteczne menu.
Na stołach królowały pierogi, seleryby, śledzie z boczniaków, bakłażany po kaszubsku i tofurniki.
Vegilie odbyły się w Bydgoszczy, Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Wrocławiu i Warszawie.
![1](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/1-1.jpg)
![2](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/2-1.jpg)
![3](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/3.jpg)
![4](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/4.jpg)
![5](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/5.jpg)
![6](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/6.jpg)
![7](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/7.jpg)
![8](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/8.jpg)
![9](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/9.jpg)
![b2](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/b2.jpg)
![b3](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/b3.jpg)
![b4](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/b4.jpg)
![1](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/1-2.jpg)
![2](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/2-2.jpg)
![3](http://www.blog.viva.org.pl/wp-content/uploads/2019/12/3-1.jpg)